Programma

PROGRAM Fnl-200dpi

 

Let op: Dit is het programma en locatie-overzicht van editie 2016. Voor de editie in 2017 zal het aantal locaties in hetzelfde gebied weer verder worden uitgebreid en zullen er nóg meer leuke activiteiten op het water plaatsvinden. Heeft u zelf goede ideeën hiervoor? Laat het ons weten!

Het Festival startte om 12.00u met een officiële openingshandeling door Wethouder Langenberg bij sloepenhaven “The Red Apple Marina” alwaar de eerste “Plastic Whale”-sloep gemaakt van Rotterdams plastic afval werd gedoopt en de Wethouder een preview startte bij het Stripmuseum.

Ook het Mariniersmuseum was deze dag gratis te bezoeken. Afgelopen jaar is een groot aantal nieuwe restaurants geopend en bezoekers werden verrast met speciale (gratis) hapjes en menu’s.

Voor bezoekers was er een boordevol en afwisselend programma. Zo was er een hop-on-hop-off route begeleid door gidsen. Men kon aan boord stappen en genieten van een hapje en een drankje terwijl de gidsen vertellende wijs het verleden, heden en toekomst van het gebied laten zien. Ook waren er veel leuke kinderactiviteiten: laten schminken als zeerover of held, een Piratenworkshop, een flessenbootje maken, Oudhollandsche spelletjes op de kade, etc.

Om 22u werd het Festival bijzonder afgesloten op Plein 1940 door “Merge” met een licht- & dansvoorstelling, dat het verhaal van het ontstaan van onze havenstad vertelt. Klik hier om een impressie te krijgen hiervan.

Hieronder vindt je een compleet en interactief overzicht van het programma; handig voor als je op het festival graag wilt weten wat er op dat moment waar te doen is! Op de dag zelf wordt ook een handig programma-overzicht met locaties en tijden uitgedeeld.

_MG_7576-2048

Wijnhaven Fstvl -Facebook 403x403-3-01

_MG_7659-2048